כשיצאת לדרך עצמאית והקמת את המותג שלך בטח היה לך חלום על ׳איך הדבר הזה הולך להיראות׳. הרגשת את החופש לקבל החלטות, לבחור את הלקוחות האידיאלית עבורך ולבנות את שגרת היום שלך. כדי לוודא שכל זה יצליח, חשוב להציב מטרות ברורות ויעדים שיתמכו בהן.
מטרה היא הזרקור שמאיר את הדרך שלך. היא מאפשרת לראות את המסלול בבהירות, וזה משמעותי במיוחד ברגעים שמעט חשוך ולא ברור לאן כדאי ללכת ואיך אפשר להתקדם. היעדים תומכים במטרה, הם משמשים כאבני דרך להגשמתה. כל יעד שהשגת מקרב אותך צעד להגשמת המטרה.
אם את שואפת לבנות מותג משגשג שתורם גם לך וגם לסביבה ולעולם, את בדרך הנכונה. מחקרים הראו שעסקים מסוג זה מחזיקים יותר שנים וגורמים לבעלים שלהם להישחק פחות. הסיבה לכך היא שחלק מהמטרות של העסק יוצאות מגבולות המותג ומכוונות לעשות טוב בעולם. זה נותן לך, בעלת המותג תחושת סיפוק ומשמעות, ומסייע לשמור על מוטיבציה גבוהה. בהמשך המאמר אני מדברת גם על הצבת מטרות עסקיות.
הנה 5 סיבות למה כדאי להציב מטרות שתורמות למותג ולעולם:
- הגברת המוניטין החיובי של המותג. כשאת לוקחת את הסביבה החברתית, התרבותית והאקולוגית בחשבון כשאת מציבה מטרות עבור העסק שלך, את זוכה להערכה וחום בחזרה מהקהילה. בתקופה זו לקוחות מחפשות ערכים עמוקים יותר מהמותגים שהן צורכות ושואפות להזדהות איתם. כשאת בוחרת להציב מטרות מסוג זה את עתידה לראות עלייה במכירות ובתגובות החיוביות על המותג שלך.
- העלאת מודעות לסוגיות חברתיות. אם פעם נתת שירות ללא תמורה או הנחה למישהי שזקוקה לה, ושיתפת את זה עם חברות וקולגות, עשית מעשה נהדר! לא רק עזרת למישהי אחת, אלא גם העלת את המודעות לסוגיות חברתיות חשובות. אם את משתפת פעולה עם עמותות וארגונים ללא מטרות רווח את לוקחת חלק בהעלאת המודעות לפעילות החשובה שהם עושים. מעבר לפרסום והחשיפה שאת מקבלת, את נותנת מתנה לעולם ושמה בקדמת הבמה סוגיות חברתיות משמעותיות.
- המותג שלך יהיה חדשני יותר עם מטרות חברתיות. החשיבה היצירתית והפתרונות אליהם תגיעי כשתציבי מטרות עם אג’נדה חברתית או כאלו שישפיעו לטובה על העולם, יגרמו לך למצוא דרכים חדשות לפעול בתוך המותג שלך. את יכולה לפתח שיטות עבודה, מוצרים או שירותים חדשים כדי להגשים מטרות אלו.
- תקחי חלק בשמירה על הכדור שלנו. מטרה שעושה טוב לעולם יכולה להיות יצירת מותג אקולוגי. לצמצם פסולת, להימנע מהדפסת ניירת, לפרסם יותר בדיגיטל, להשתמש בכלים רב פעמיים ולמחזר. אם את גם יוצרת ומוכרת מוצרים, את יכולה להחליט להשתמש בחומרי גלם שטובים יותר לסביבה.
- תשמרי על בעלי החיים. מבחינתי זו סיבה משמעותית להציב מטרות גדולות ממני שתורמות לעולם. עמותת ״ויגן פרנדלי״ מעניקה תו לעסקים ידידותיים לבעלי חיים ומקדמת את המותגים האלו ברשתות החברתיות שלה. תוכלי לתת הנחה או מתנה מיוחדת לקהילה הזו, ולהרוויח לקוחות ערכיים ונאמנים שאוהבים לקנות בעסקים עם התו.
בשבילי לפתוח עסק עצמאי היה הגשמת חלום. אני יכולה בכל יום מחדש להביא את הערכים שמובילים אותי לידי ביטוי, להגשים את השאיפות שאיתן יצאתי לדרך ולראות נשים סביבי מצליחות ומתפתחות עם המותג שלהן. כל זה מתאפשר בגלל שיצאתי לדרך עם תכנית אסטרטגית ושיווקית עם מטרות ברורות עבורי ועבור המותג שלי.
הצבת מטרות עסקיות הכרחית כדי להגיע למקום אליו את חולמת לקחת את המותג שלך. כדי להצליח להגשים את המטרות, עליך להציב יעדים ספציפיים שהכרחיים להגשמת המטרה. למשל – אם המטרה היא לפתוח קורס עם עשר משתתפות עוד חודשיים, יעדים יהיו: לבנות את הקורס, לכתוב סילבוס, לפרסם ברשתות החברתיות, לשכור מקום. גם תחת היעדים יש לנו משימות לביצוע. למשל עבור יעד ״פרסום״ יהיו משימות כמו כתיבת תוכן שיווקי, יצירת תמונות במידג׳, קביעת שיחה עם קמפיינרית … כלומר, הצבת המטרות בלבד לא מספיקה ויש לכתוב תכנית פעולה ברורה להגשמתן.
איך להגדיר מטרות עסקיות שיעזרו לך להצליח
- מודל SMART – מודל מוכר בעולם העסקי והמנטלי שיעזור לך לבחון את המטרה שלך ולראות שאכן ניסחת אותה בצורה שתקדם אותך ותעזור לך להצליח. ראשי התיבות אומרים שהמטרות צריכות להיות: ספציפיות, מדידות, ניתנות להשגה, רלוונטיות עם זמן מוגדר. הניסוח ״להצליח בתחום עיסוקי״ לא עונה על המודל. לעומת זאת אם המטרה תהיה ״עד ינואר 24 להיות אוטוריטה עם 30K חברות קהילה״ תוכלי בבוא העת לדעת שהגשמת אותה ולהציב את המטרה הבאה.
- מטרות קצרות וארוכות טווח – חשוב להציב מטרות לזמן הקרוב כדי לקום בבוקר עם מוטיבציה לקדם את המותג ולהשיג אותן. אלו יכולות להיות מטרות כמו למלא את היומן לחודש הקרוב, לקבוע 3 הדרכות בחודש הבא או לעשות שיפוץ במשרד עוד חודשיים. מטרות ארוכות טווח הן אלו שעוזרות לנו להתקרב לעבר החזון שלנו, הן בדרך כלל יהיו גדולות ומשמעותיות יותר ויצטרכו הגדרת יעדים ברורים להשגתן. מטרות אלו יכולות להיות יומן מלא חודש קדימה, הפקת ריטריט או שת״פ משמעותי. יש לשלב את שני סוגי המטרות בתוכנית השיווקית כדי לקחת את העסק קדימה.
- הגדרת יעדים – כל מטרה שאת מגדירה בעסק חייבת לקבל יעדים שינחו אותך בדרך להגשמתה. מטרה לבד יכולה להיות גדולה ואמורפית (להפיק ריטריט בקיץ) ולכן יעדים משמשים כאבני דרך להשגתה. יש לזה גם משמעות מנטלית, כל יעד נתפס כבר השגה ואת מרכיבה משימות קטנות כדי לסמן עליו V. לעומת זאת, המטרה הגדולה כשעומדת בפני עצמה יכולה להיתפס רחוקה ומאתגרת יותר להשגה.
- דברי על המטרות שלך – במיוחד אם המטרה היא חולמנית במיוחד, שתפי ודברי עליה עם חברה טובה או קולגה. במקרה כזה כדאי גם להיעזר ברשת התמיכה שלך. באלו שיקשיבו ולא ישפטו, יתמכו, יעודדו ויהיו חלק מהשמחה כשהמטרה תתגשם. זה משמעותי גם כדי לחזק את האמונה שלך בעצמך וביכולת שלך, וגם כדי להגדיל את המחויבות להשגת המטרה.
- שלבי מטרות אישיות – במיוחד אם את מותג של אישה אחת, שילוב של מטרות אישיות יחד עם העסקיות משמעותי עבורך. אני מאמינה בצמיחה ספירלית של המותג ושלי. לא הייתי רוצה להישאר מאחור בזמן שהמותג שבניתי גדל ומתפתח. בדיוק בגלל זה אני תמיד מציבה בתוכנית השיווקית גם מטרות משמעותיות עבורי. הן יכולות לדבר על שילוב פעילות גופנית ביום העבודה, עבודה מחו״ל פעמיים בשנה או לקיחת מאמנת מנטלית לתקופה של שלושה חודשים. הן גם יכולות לדבר על ׳מי אני רוצה להיות בתוך העסק׳ – אמפטית יותר כלפי הספקיות שלי, קואופרטיבית יותר עם הקולגות שלי, אדיבה יותר כלפי הלקוחות שלי.
מטרות הן כלי חשוב ומשמעותי מאד בבניית העסק שלך. בין אם את בתחילת הדרך ואת רוצה לבנות את המסלול המתאים לך ביותר, ובין אם המותג שלך קיים זמן רב אבל את מרגישה צורך לחדש, להתרענן ולקחת צעד משמעותי קדימה, הצבת מטרות משמעותיות עבורך ועבור העולם מהותיות כדי לצאת לדרך.
לקבלת כלים נוספים להנעה פנימית לשיווק העסק שלך לחצי כאן.
מעוניינת להתייעץ על הצבת מטרות שיתאימו בול עבור העסק שלך? אשמח להכיר אותך ולקחת יחד איתך צעד משמעותי קדימה. שלחי לי WhatsApp, ספרי לי על עצמך ועל המותג שלך. אני כאן לייעץ ולעזור בכל שאלה.
אפשר כמובן גם במייל ChenMorSherf@gmail.com.